Når gode råd bliver misfortolket hjælp

Jeg er sikker på at mange har oplevet at stå i en situation, hvor du har de bedste intentioner om at hjælpe. Men på en eller anden måde bliver det rodet og du kan mærke din egen utålmodighed. Hvorfor virker dine gode råd eller løsninger ikke på problemet?

Måske har du oplevet at en veninde, et barn, en kollega eller kæreste virker følelsesladet eller nedtrykt.

Måske synes du det er svært at være vidne til og du mærke din lyst til at hjælpe. Det er altid godt at have et ønske om at hjælpe andre. Men hvordan du giver din hjælp har en betydning for modtagelsen og udfaldet.

Kan du genkende disse ord komme ud af din mund?

– Du skal gøre sådan her
– Du skal sige det og det
– Du skal bare tage dig sammen

Fordi noget virker for dig, er det nødvendigvis ikke det rigtige for den anden.

Har du oplevet at blive følelsesmæssigt overvældet og svært ved at tolerere den frustration og bekymring, når en der står dig nær har det svært?

En måde at håndter den følelsesmæssigt overvældelse som kan opstå i disse situationer, er ved at du håndtere dine egne følelser først. Dette både hjælper og gør dig i stand til at være der for den anden. Det lyder let men det er for mange svært at mestre.

I samtaler, er en god måde at du taler ud fra “jeg-sprog”. Med dette mener jeg, at du taler udfra dig selv. Vær ærlig og åben om dine egne følelser og situation. Og husk, at det er okay at den anden ikke oplever situationen, på samme måde som dig.

Som pårørende kommer du længst med at lytte, respekter og vær tålmodig. Tålmodighed er ofte det jeg ser for mange, som er sværest at mestre.

Deraf kan det ovenstående, være en god måde at tage hånd om dig, på en kærlig måde.

At være pårørende, er ikke altid let og det er okay. Der er ingen, som forventer at du skal gøre det perfekt.

 

De varmeste hilsner fra mig til dig ❤️

Terapeut

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top