Psykisk vold

Hvad er psykisk vold?

Psykisk vold er gentagne handlinger af nedgøringer, hån, kritik, ydmygelser, manipulerer, truer, afvisninger, tavshed, fjendtlighed eller forsøg på at isolerer os fra familie eller venner. Vi føler os ofte meget forvirret, følelsesmæssigt drænet i forholdet og vi går ofte på æggeskaller omkring vores partner.

 

Jeg har specialiseret mig i psykisk vold i parrelationer og de mange eftervirkninger, der følger med, ved at have været i et psykisk nedbrydende forhold. 

 

Psykisk vold er en gennemgående og systematisk nedbrydning af den ene part i et parforhold. Rigtig mange lever i psykisk voldelige parforhold uden at vide det. Dette kan skyldes at den psykiske vold kan være meget subtil til at starte med, inden den lige så stille bliver mere og mere tydelig.

 

 

Ofte sker der det, at når den psykiske vold bliver mere åbenlys og tydeligt i parforholdet, vil den person, der bliver udsat for det, været blevet så “tilpasset” at de ikke længere reagere eller føler de har kræfterne til at modsætte sig den psykiske voldelige partner.

 

Personen kan også have lagt en stor investeringen i forholdet, der gør at de håber på, at hvis de holder nok ud, at der vil komme bedre tider.

Personen der bliver udsat for den psykiske vold, er også udsat for en traumebinding, der gør at personen føler sig afhængighed af den psykiske voldelige partner. 

Læs mere om det under behandling traumebinding.


Hvis vi er i et psykisk voldeligt forhold eller har mistanke om at det foregår, kan det være en kæmpe hjælp for os at søge hjælp, særligt psykoterapi er enormt gavnligt, da vi her får hjælp til at genfinde vores egen styrke, få bearbejdet traumer, kunne se tingene tydeligt og klart og handle derfra.

Den der bliver udsat for psykisk vold er i risiko for at udvikle angst, stress, ptsd, depression, psykosomatiske symptomer og fysiologiske sygdomme såsom hjerteproblemer.

Måske har vi været i et psykisk voldeligt forhold men oplever at der er stadig ting fra det tidligere forhold, der fylder og på en eller anden måde hæmmer os i vores trivsel og livsudfoldelse i vores hverdag. 

 

Eftervirkninger efter et psykisk voldeligt forhold kan påvirke os lang tid efter, selv år efter hvis vi ikke får det bearbejdet ordentligt. Det er vigtigt, at vi tager disse eftervirkninger alvorligt og ikke skubber dem væk eller lader som om at det aldrig er sket eller foregået for os. 

 

Jeg har i det følgende opstillet foreskellige kriterier for psykisk vold, hvis vi er usikker på om det vi oplever er psykisk vold.

Book din tid nu

Psykoterapi er god hjælp – find en ledig tid ved sende en mail eller send en sms til 41200317

Sker dette?

Er du usikker på om det du oplever er psykisk vold, har jeg lånt den amerikanske forfatter og coach Barrie Davenport 30 advarselstegn på psykisk vold. Hvis du kan nikke genkende til nogle af disse advarselstegn, er det meget vigtigt at du tager dem alvorlig.

Scroll to Top