Sorg

Bærer du på sorg?

Jeg oplever ofte at klienter der kommer i min praksis, ikke er bevidste om at de bærer på en sorg. De kommer pga. af en utilfredshed i deres liv og i at få dette ubehag til at forsvinde. Klienter bliver tit overrasket over, at en begivenhed eller dødsfald der skete for mange år siden, lige pludselig kan blive reaktiveret ved klientens nuværende situation og liv.

 

Vi kan møde sorgen, når vi står overfor livsbegivenheder, som alvorlig sygdom, dødsfald, skilsmisse, tab af arbejdsfunktion, fyring fra arbejdsplads, pårørende til kronisk sygdom eller psykiske lidelser, handicappet barn eller søskende, psykisk vold m.m.

 

Vi kan opleve:

Vi kan også opleve søvnbesvær, hjertebanken, fordøjelsesproblemer, ondt i kroppen. Disse er tegn på at vores nervesystem er belastet og at vi er i en krise.

Sorg fortæller om vores tilknytning, dette kan være til en person, os selv eller et objekt. Sorgen kommer, fordi vi er bange for at miste eller vi har mistet, deri ligger det at vi sørger. Sorg er en sund måde, hvorpå vores krop bearbejder livsomstændigheder, men andre ord, så sørger vi.

 

Sorg har sit helt eget liv og lytter ikke til, om vi er på en arbejdsplads eller i det offentlige rum. Mange har et anstrengt forhold til sorg og det at være ked af det, dette kan handle om at ofte ses sorg eller det at være ked af det, som en ikke velkommen følelse. Vi kan føle, at vi taber ansigt ved at vise sorgen frem. 

Vi kan have lært at undertrykke sorgen i vores barndom, skjule den bag lukkede døre. Det afgørende er, at vi kan have lært at når vi blev kede af det, blev vi mødt med afvisning, der aktiverede vores skam i ikke at føle os accepteret, som den vi er.

Book din tid nu

Psykoterapi er god hjælp – find en ledig tid

Når vi oplever at sorg er ukontrollerbar og det kan føles som at være nøgen i samværet med andre, kan det også være tegn på at der er en krise forbundet til sorgen i, hvor vi står i livet og alvoren af situationen.

 

Ofte bliver sorg på et samfundsmæssig plan fejltolket som en depression og det kan have visse ligheder, når vi er i en sorg proces.

 

Terapi:

Hvis du er meget uvant med sorg eller i at tillade dig selv at være ked af det. Kan en terapeut hjælpe og guide dig i at undersøge sorgen, dens betydning, tanker, følelser, fornemmelser og forestillinger. Det kan hjælpe en til at se sig selv og sin situation i et nyt og mere klart lys.

Scroll til toppen