Fysisk vold i forholdet

Vold i parforholdet

I et fysisk voldelig forhold foregår der også psykisk vold. Omvendt kan der foregå grader af fysisk vold i et psykisk voldelig forhold men ofte er den, der er udsat for volden svært ved at bedømme, om det de nu oplever som vold, er fysisk vold og hvorfor nu det?

 

Det kan skyldes at vi er præget af et samfund, der beskriver fysisk vold, er når nogen slår os i ansigtet. Så ved vi det er fysisk vold. Men en fysisk voldelige udøver, er ofte dygtig til at kamuflerer volden, ved at gå ind i os, skubbe til os, tag hårdt fat i vores arm eller det kan være den sjove fysiske leg, hvor vi tjatter til hinanden, som lige pludselig ændre sig på et splitsekund, hvor vi får slag, der er sendt afsted med en aggressivitet bag sig.

 

Alt dette er med til at forvirrer os, om at det vi nu oplever, er fysisk vold. Særligt hvis vores overbevisninger om fysisk vold er karakteriseret af at vi skal blive slået i ansigtet før vi erkender det som fysisk vold.  


Det er heller ikke unormalt at vi får at vide at det er vores skyld eller vi har ansvaret for at partneren slår os. Den fysisk voldelige udøver er faktisk uskyldig i sin handling. Personen der er udsat for volden, er den skyldige og den der udøver den fysiske vold, er offeret i det hele.

 

Denne ansvarsfralæggelse fra den fysisk voldelige udøver, er også med til at vise den manipulation, der ligger i at blive udsat for psykisk vold og fysisk vold.

Book din tid nu

Psykoterapi er god hjælp – find en ledig tid ved sende en mail eller send en sms til 41200317

Psykoterapi

Det er vigtigt for mig at understrege at intet menneske har ret til at være fysisk voldelige overfor et andet menneske og er vi udsat for fysisk vold i en relation, så er det vigtigt at vi søger hjælp og kommer væk fra den fysisk voldelige udøver.  

Klienter der har været udsat for psykisk og fysisk vold og er brudt ud af forhold, kan tumble med følelser om at være bange for den tidligere partner, selv om man er gået eller at forholdet er afsluttet for flere år siden og i den tid, har man ingen kontakt haft. 

 

At have symptomer på eller udviklet PTSD og angst. 

 

Vender oplevelser eller følelser om at være bange for den tidligere partner tilbage i vores normale hverdag, selv om vi ingen kontakt har til personen længere, er det tegn på at der er noget i vores helingsproces der er blokeret. 

 

Får vi ikke bearbejdet traumet på dette sted, kan det udfordre os i at have tillid til os selv, tillid verden og det at stille os sårbare i at lukke mennesker ind i vores liv heri potentiale partnere og få et godt og sundt parforhold.

 

Det er vigtigt at understrege forskellen i, hvad der er frygt og angst for det vi har haft oplevet i forholdet og hvordan der arbejdes med det i terapien. 

 

Jeg hjælper klienter i terapien at få bearbejder de følelser og oplevelser af at være bange for en tidligere partner og få taget deres egen kraft tilbage, fordi ofte under angsten og at være bange for en tidligere partner ligger der følelser af vrede, som er blevet undertrykt og som på en måde er blevet frakoblet os at kunne tilgå.

Scroll to Top